Elmia och en OTROLIG höst

Posted on 19, Okt 2018,

7920366_smallNu har vi njutit i veckor av fantastiska färger på träden och gräset är liksom grönare. Nästan inga insekter och ändå som sommarvärme. Vad som än egentligen händer med världen, så kan man ju inte sticka under stolen med att vi har haft ett trivsamt klimat ett tag.
Vi har just kommit hem från Elmia Skandinavian Horseshow i Jönköping, en helt underbar tävling. Den tävlingen har ett lugn över sig och ändå händer något hela tiden. Där är ju flera banor att titta på och öppet så att alla kan se framridnngen överallt, vilket är väldigt trevligt. Dessutom är det ju både dressyr och hoppning och både äldre hästar, unghästar, amatörklasser och children. Dessutom är tävling med islandshästar stort på elmia. Fika kan man göra lite både här och där och faktiskt är det alldeles lagom med folk. En ganska stor mässa finns det också för den shoppingsugna.
Vi var där för att titta på vår fina Lacroix som är 7 år, e: Marius Claudius, och ägs ihop med ryttaren Linnea Ericsson Carey (samt maken Shane).  Det var lyckat för Lacroix gjorde en fin tävling med en makalös första runda där han vann.

kik

 

Vi hade också hästar med i auktionen som gick på lördagskvällen. En superfin auktion där lovande 3-åringar auktioneras ut. Man kan göra fina klipp i att hitta en selekterad, röntgad och fin unghäst med kapacitet för sporten. Vissa blir ju också väldigt dyra. Sista hästen under auktionen kostade 700 000kr, men det var också en väldigt fin och extra välstammad häst.

Idag hämtades de sista hästarna på betet. Våra har gått ihop med Stuteri Bläddes hästar och mer om denna utflykt finns att läsa på vår facebook-sida.

img_4471

Vi lägger också regelbundet upp  information om vad vi gör, lite tips runt hästskötel och förstås bilder på saluhästar på våran instagram. Kika gärna där för att få så färskt och aktuell info som möjligt.

På tisdag är det dags att göra sista kollen på dräktigheten på stona. Vi har ju två som ska vara dräktiga med Gamelus. Dock blev de sent däktiga och , ja, man vet ju aldrig om det har gått vägen. Vi håller iaf tummarna.

Ha det gott!

 

 

44273283_557036784709139_2134919120607510528_n