Jacobsson GP-segrare!! & Dräktiga ston med Vivant!

Posted on 5, Jul 2017,

19059482_10211748119409698_8025091580202981480_nNygammal nyhet nu, men fortfarande så roligt att Magnus Jacobsson och Meluha S(på det vackra fotot av Anna Johannesson) i sin andra 150-klass i livet tar stor-seger i Grand Prix på Grevlundagården hos Lisen och Peder. 150 000kr var segerchecken på. Ett suveränt bidrag till Magnus fortsatta satsning. På samma tävling placerade sig Magnus Jacobsson med storhoppande Calais 11år e: Contendro i 135-klassen (bild nedan).
Av de lite yngre hästarna har Coretta 7 år e: Clearway (film nedan), Lacriox 6år e: Marius Claudius, Fortuin 7 år e: Cardento, gått fina felfria rundor i Stävie och ett gäng yngre har tävlats i Danmark. I Danmark tävlades Hoppie 5 år e: Dutch Design och Madrillis 5år e: Armstrong med fina placeringar.

Nästa mål är en annan tävling i Danmark för hästarna som hoppar upp tm 140-klasser. Nu i helgen innan Falsterbo så kommer ett gäng att vara där och tävla.

Hemma har vi ganska många hästar just nu, både till försälning och till tävling. Hästar som tävlat tom 150-klasser. Full fart som vanligt alltså.

6982563_small

 

På sto-sidan har vi betäckt två ston med hingsten Vivant van de Heffinck. En hingst som gått i värlseliten med tre ryttare och tävlats över hela världen. En väldigt ridbar och fin hingst med mycket franskt i härstamningen. På youtube kan man hitta filmer när Chris Chugg tävlade honom som lite yngre häst, där Chris kan avsluta rundan i en svår klass med piruetter på en hand. En verkligt cool hingst.
Vi väntar också och hoppas att vårt tredje sto är dräktigt. Hon är betäckt med Bellheim. En hingst som har massvis av placeringar i svår hoppning och som är efter Baloube de Rouet – Libero H. Också mycket spännande blod och vi vet att det är en väldigt fin hingst – eftersom han står hos och ägs av vår granne;-) Blädde seminstation.

Här en film på fina Corretta från tävlingarna i Stävie.

Simma lungt! (i det kalla vattnet;-)